Tara

Producători

Information

Daniel's Wine - Vinuri cu personalitati distincte!

Daniel's Wine -  Vinuri cu personalitati distincte!

Despre Daniel's Wine

Pasiunea pentru vin si viticultura a inceput 1996 cand Daniel si Carmen Dinca, au redescoperit locurile natale ale sotiei, cu traditie in vinificatie, din zona Focsani- Carligele, unde au pus bazele unei crame Boutique!

Vinurile urmaresc indeaproape stilul traditional-biodinamic, pentru a arata pasionatilor de vin expresivitatea fiecarui soi de strugure, in functie de terroir-ul plaiului viticol Carligele din podgoria Cotesti.

Urmarim ca vinurile noastre sa exprime personalitate, de aceea le vinificam folosind numai drojdii selectionate neutrale, fara alte aporturi de enzime si adjuvanti potentiatoare de arome, iar interventiile asupra vinurilor sunt minimale.

Crama a fost refacuta în 2012, pe o veche locatie, este o construcţie semi-adancita, pentru a asigura temperatura de 14-15 grade Celsius şi foloseşte tehnologie de climatizare. Aria utilă desfăşurată a cramei este de 200 mp si este dotata cu tehnologie moderna si rezervoare de inox cu fermentare controlata avand o capacitate totala de 140.000 L. Pentru maturarea vinurilor rosii se folosesc butoaie de stejar romanesc de 500 L, iar apoi sticlele se pastreaza intr-un beci, la 8m adancime, cu temperatura constanta de 16-17 grade Celsius pe tot parcursul anului.

 

Daniel fiind si vinificatorul cramei, se implica activ in tot procesul de creare a vinului.. incepand din vie pana la produsul finit. Ne bucuram de recunoasterea muncii noastre, prin aprecierea vinurilor de catre consumatorii de nisa si concursurile international de profil, cel mai recent a fost IWCB 2017 unde am obtinut o medalie de aur pentru Merlot 2016.

Povestea vinurilor 

            Sunt vinuri cu personalitati distincte, create din dragoste si cu pasiune pentru vin si viticultura, ce pot fi povestite alaturi de prieteni, fie ele albe, rosii sau rozeuri...

         ....Si cum spunea Roger Scruton in cartea sa " Beau, deci exist":  ...." Cat despre viata, vinul este testul ideii - degustarea preliminara ce prefigureaza efectul mental pe termen lung. Vinul, baut in locul si compania potrivite, este calea spre meditatie si solul pacii."

podgoria Daniel's Wine

Vinurile noastre

Feteasca Alba Recoltă: 2016 Tipul vinului: Sec Locația viei: Dealurile Vrancei, Cotesti  ,plantatie 3,20 ha.

Feteasca Regala Recolta 2016 ,tipul vinului : Sec Locatia viei : Dealurile Vrancei, Cotesti
plantatie 3,88 ha.

Sauvignon Blanc Recolta 2016 , tipul vinului :Sec Locatia viei : Dealurile Vrancei, Cotesti
plantatie 0.55 ha.

Riesling Italian  Recolta 2016 , tipul vinului :Sec Locatia viei  :   Dealurile Vrancei , Cotesti   plantatie 3,37 ha.

Merlot Rose Recolta 2016 , tipul vinului : Demisec Locatia viei :Dealurile Vrancei ,Cotesti

Merlot  Recolta 2016 , tipul vinului : Sec Locatia viei :Dealurile Vrancei , Cotesti ,plantatie 8.15 ha.

Merlot Editie Limitata Recolta 2014 , tipul vinului :Sec Locatia :Dealurile Vrancei ,Cotesti ,

Productie : 700 Sticle

vita de vie

Real Time Web Analytics