Tara

Producători

Information

Crama Avincis - Traditie si Modernitate

Crama Avincis - Traditie si Modernitate

Povestea Cramei Avincis

1867

Drăgăşani – tradiţie viticolă

Cu mult înainte de cucerirea romană, Dacia era deja un ţinut viticol, în special locul unde se află astăzi Drăgăşani, în Oltenia. Mănăstirea Dobruşa din vecinătate, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină. Vinurile albe de Drăgăşani au cunoscut perioada lor de glorie la sfârşitul secolului al XIX-lea, cucerind medalii la expoziţiile universale din Paris, în anii 1867, 1889 şi 1900, precum şi diploma de onoare la concursul internaţional de vinuri din Bordeaux, în 1898.

1927

AVINCIS este continuarea unei poveşti de familie, cu pasiune pentru vinuri şi lucru bine făcut, care a început încă din anul 1927. Atunci, Maria şi Iancu Râmniceanu, numit ofiţer al armatei române de Ionel Brătianu, au cumpărat în Drăgăşani, un conac în stil neoromânesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brâncoveneşti, înconjurat de vii.

2007

În anul 2007 strănepoata lor Cristiana, alături de soţul său Valeriu Stoica, s-au reîntors pe domeniul de familie şi au avut revelaţia miracolului viei, al vinurilor şi al tradiţiilor locului.

Conacul familial, restaurat de arhitectul Alexandru Beldiman, păstrează influențele neobrâncovenești de la începutul secolului XX, în timp ce crama a fost concepută ca o navă situată în vârful dealului Dobruşa, perfect integrată în peisaj, cu zidurile sale placate cu calcar de Arnota, cu gazonul care urcă până pe acoperiş şi cu cele trei case de lemn care străjuiesc terasa. Construcția cramei asigură calitatea vinificaţiei, fiind construită astfel încât să ţină seama de imperativele acestui proces şi de circulaţia fluxurilor prin gravitaţie. O rampă de acces subteran şi un tunel amplu permit comunicarea optimă cu spaţiile tehnice.

Ce înseamnă AVINCIS

Vinurile noastre sunt produse pe un domeniu de familie. Este prima lui semnificație.

 • A este inițiala numelui fiicei noastre, Andreea, și a numelui nepoţilor noştri, Andrei şi Alexandru.
 • V este Valeriu, prenumele meu, iar I este Irinel, soția mea.
 • Coloana vertebrala a brandului AVINCIS este cuvântul VIN.
 • La sfârșit, CIS, inițialele numelui întreg al soției mele: Cristiana Irinel Stoica. Are acest privilegiu, pentru că Domeniul Vila Dobrușa a fost moștenit de la familia sa.
 • A doua semnificație rezultă din asocierea sonoră a brandului AVINCIS cu verbul latin „vinco, vincere” — a învinge. Altfel spus, cine degusta vinurile noastre va învinge dificultățile și se va bucura de victorii.

  Nu mai puțin importantă, a treia semnificație rezultă tot dintr-o asociere sonoră: cuvântul „vainqueur” în limba franceză poate fi înțeles și ca „vin coeur”, „vin al inimii”.


  Vinurile AVINCIS sunt bune pentru inima tuturor celor care îi rămân fideli.

  Pe scurt: vinuri produse de familia noastră, pentru inima dumneavostră cu care veți invinge în toate bătăliile.

  Noroc!
  Valeriu Stoica

Vinurile noastre:

         Avincis Crâmpoşie Selecţionată

         Avincis Cuvee Amelie Desert 0.375 ML

         Avincis Cuvee Petit

         Avincis Muscat Ottonel Sauvignon Blanc

         Domnul de Rouă în Alb

         Avincis Rose

         Avincis Cabernet Sauvignon

         Avincis Cuvee Andrei

         Avincis Cuvee Grandiflora

         Avincis Merlot

         Avincis Negru de Dragasani

         Avincis Pinot Noir

         Domnul de Rouă în Roșu

Real Time Web Analytics