Tara

Producători

Information

Crama Histria-Vinuri cu Personalitate

Crama Histria-Vinuri cu Personalitate

Povestea Cramei Histria

Povestea care incepe inca din zilele in care zidurile cetatii Histria rasunau de cantec si veselie, de versuri mestesugite si licori magice, toate inchinate zeului Dionysos.

Povestea nu incepe cu noi. Incepe cu o bucata de pamant, cu raze de soare si valurile marii, cu maini batatorite de truda, de vreme rea sau buna, de vant sau ploaie. Noi doar o continuam. Adaugam fila cu fila, bob cu bob, picatura cu picatura.

Un tipat de soim si o vulpe care trece printre randuri. O prepelita se grabeste sa isi duca puii la adapost. Natura specifica zonei colinare a Dobrogei in toata splendoarea ei. Alaturi de mare marea ce duce dorul zidurilor cetatii Histria pe care le scalda in vechime. O farama de istorie.

Admirati un rasarit de soare in vie. Un spectacol de lumina si culoare generat de razele ce scalda marea ca apoi sa se opreasca asupra butasilor incarcati cu struguri. Ei stau aliniati perfect, imbratisand caldura soarelui ce ii dezmiarda mai mult de 300 de zile pe an. De fapt, de aici pleaca totul, pentru ca briza marii si soarele confera arome rar intalnite vinurilor produse din strugurii culesi din aceasta plantatie

De la tatal sau, Neculai Fulea, inginer viticultor, a prins pasiunea viilor. „Am copilarit in ferma. Copilaria mea a insemnat joaca pe tractor si scaldatul in canalul de irigatii,povesteste Paul. A preluat afacerea in 2013 de la tatal sau, cu un plan ambitios de reconversie a viiilor. „In 2013, aveam 140 de hectare de vie Merlot veche de 40 de ani si 40 de hectare pe care cultivam struguri de masa, vie veche tot de 40 de ani. In 2014 am demarat patru planuri de reconversie a viilor. Acum avem 130 de hectare de vii noi”, a precizat Paul Fulea. In cifre, Crama Histria a crescut de la active de doua milioane de lei in 2013, la 6 milioane de lei in 2016, cu o tinta de noua milioane de lei in anul urmator. Pe langa aceste cifre, ramane insa pasiunea pentru vie.

In viile Cramei Histria strugurii se culeg manual, se sorteaza tot manual si se storc in teascul manual. La vinuri, calitatea este mai importanta decat cantitatea si de acest lucru este perfect constient Paul Fulea.

Crama Histria – o noua fila in vechile povesti.

Vinurile noastre:

Ammos Premium Alb

Ammos Premium Rose

Mirachi Cabernet Sauvignon

Mirachi Feteasca Neagra Rose

Mirachi Caberet Sauvignon Rose

Mirachi Merlot

Mirachi Riesling

Mirachi Sauvignon Blanc

Real Time Web Analytics